Tysk Tempo 100 mærker


Bilsyn Roskilde har mulighed for at udføre de såkaldte Tempo 100-godkendelser (Kun tysk tempo 100). En Tempo 100-godkendelse giver dig mulighed for at køre 100 km/t på de tyske motorveje med person/varebil tilkoblet en påhængs eller campingvogn.


Krav for at opnå Tempo 100-godkendelse:


Campingvogne og større påhængsvogn, teltvogne og små trailere uden bremser og støddæmpere:

  • Dækkende må ikke være ældre end 6 år
  • Dækkende skal have en hastighedsmærkning på mindst "L" (120 km/t)
  • Dækkende skal have en bæreevne svarende til tilladt akseltryk
  • Visse camping/påhængskøretøjer skal være forsynet med en ISO-godkendt slingrekobling
  • Campingvogne og større påhængsvogne skal være forsynet med bremser og støddæmpere
  • Camping- påhængsvogne skal være egnet til 100 km/t


OBS Per lovkrav skal trækkende køretøj være udstyret med ABS bremser.


Bilsyn Roskilde beregner den mindste køreklare vægt for trækkende køretøj. Her forholder tempo 100 reglerne sig til totalvægten på registreringsattesten på anhængeren og ikke dens faktiske vægt. Så campingvognens totalvægt større end bilens køreklare vægt, opfylder sammenkoblingen ikke betingelserne for tempo 100.


Du skal huske at medbringe camping- eller påhængskøretøjets registreringsattest ved Tempo 100 undersøgelsen. Bilsyn Roskilde sørger for at udfylde de forskellige papirer og sende resultatet til de tyske myndigheder der udsteder godkendelsen. Efter 8-14 dage sender Bilsyn Roskilde dig så godkendelsen og Tempo 100 mærket, som skal klæbes bag på camping- eller påhængs-vognen. Af godkendelsen fremgår camping eller påhængsvognens data og den beregnede køreklare vægt, som bruges når det trækkende køretøj skal sammenkobles med camping eller påhængsvognen.    


Priser for Tempo 100 godkendelser er 499,-